Blog Page

19 oktober 2018

Afval-excursie naar Meerlanden 9 november

We hebben allemaal wel eens twijfels, misverstanden of vragen over afvalscheiding: komt al dat afval uiteindelijk op één hoop terecht? Kost het niet meer geld dan het oplevert? Is gescheiden inzamelen niet juist slechter voor het milieu? Ik betaal er toch voor! Waarom moet ik dan zelf nog afval scheiden?

Wilt u met eigen ogen zien wat er nu écht met uw afval gebeurt? Meld u dan aan voor deelname aan de excursie die ‘Lisse Duurzaam’ organiseert naar grondstof- en energiebedrijf Meerlanden in Rijsenhout.
Datum: vrijdag 9 november. Deelname is gratis; mogelijk gemaakt door de Gemeente Lisse en Meerlanden.

Hoe meldt u zich aan?

U kunt zich aanmelden via lisseduurzaam@gmail.com of door een briefje in de bus te doen bij Veldhuyzen van Zantenpark 97 te Lisse. Vermeld uw naam en het telefoonnummer waarop wij u kunnen bereiken. Na 2 november neemt Duurzaam Lisse contact met u op. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Gezien de bezoeklocaties is het wenselijk dat u goed ter been bent. Uit oogpunt van veiligheid is de excursie is niet geschikt voor kinderen jonger dan 7 jaar.

Het programma vrijdag 9 november:

08:45 uur Vertrek per bus uit Lisse

09.30 uur Aankomst bij Meerlanden – Ontvangst met koffie – Presentatie

10.45 uur Rondleiding door Milieustraat en Groene Energiefabriek – Koffie en broodje

12.00 uur Vertrek per bus naar Regionaal Sorteercentrum Schiphol

12.20 uur Aankomst RSC Schiphol – Rondleiding

13.30 uur Vertrek per bus naar Lisse

Over Lisse Duurzaam

Lisse Duurzaam is een burgerinitiatief van Lissenaren. Wij willen Lisse verduurzamen door energieverbruik te verminderen.  Dit willen wij doen in coöperatievorm; met andere inwoners en ondernemers in Lisse. Bijvoorbeeld door collectief zonnepanelen in te kopen en andere projecten te ontwikkelen om Lisse te verduurzamen. Wij hebben geen winstoogmerk. Lisse Duurzaam is er voor particulieren, bedrijven, scholen, verenigingen etc. Kortom: voor iedereen binnen Lisse die duurzame energie een warm hart toedraagt en stappen wil maken op dit gebied.

www.lisseduurzaam.nl

www.meerlanden.nl

www.lisse.nl